Gondolat

A blogom tartalmát törölték.

Utolsó kommentek

  • Azithromycin: videotar.mtv.hu/Videok/2009/04/01/08/Zarora_2009_marcius_31_Vendeg_Hetesi_Zsolt.aspx (2012.02.13. 18:51) Kapitalizmus - tudod mit jelent?
  • Dean: A valós probléma egyik része, hogy nem kapják meg a "méltó" büntetésüket, mert a bíróságon kijátss... (2008.05.15. 17:52) Cigánybűnözés
  • legon: Aki bűnt követ el az a törvények szerint meg is kapja méltó büntetését. Cigánybűnözés ?=cigán... (2008.05.12. 00:41) Cigánybűnözés
  • Utolsó 20

Archívum

2007.01.28. 02:43 Dean

Cigánybűnözés

Jelenleg a legnagyobb "hype" a cigánybűnözés körül van. Megy a sz*rdobálás oda-vissza, előrelépés semmi. Terminológián és ideológián vitatkozik a jónép ahelyett, hogy megoldást keresnének a bajokra.

Öntsünk először is tiszta vizet a pohárba.

1. A cigánybűnözés szó nem jelenti, hogy minden cigány bűnöző lenne. A "fiatalkorú bűnözés" összetétel sem jelenti, hogy minden fiatal bűnöző lenne. Egyszerűen csak meg kell nevezni valahogy egy jelenséget, és per pillanat nincs megfelelőbb kifejezés. A cigánybűnöző szó jelentése egy olyan cigány, aki bűncselekményeit nem-cigányok ellen követi el. Tulajdonképpen mondhatnánk rá, hogy rasszista (értsd: utálja a fehéreket), de a rasszista szó egy ilyen szövegkörnyezetben értelmezési zavarokat eredményezhetne. Használjuk tehát a "jól bevált" szakkifejezést: cigánybűnöző.

Valójában nem olyan bonyolult ez:

  • fehér bánt fehéret, cigány bánt cigányt: bűnöző
  • fehér bánt cigányt: rasszista
  • cigány bánt fehéret: cigánybűnöző

Itt a fehéret nem-cigány értelemben használtam, az egyszerűség kedvéért. Persze akit egy okfejtés tartalma nem érdekel, az nyugodtan emelhet formai kifogásokat, folytatva a sz*rrágás évtizedes hagyományait.

Tehát azon vacillálni, hogy létezik-e cigánybűnözés, értelmetlen dolog. Természetesen létezik, csak nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző lenne, hanem azt, hogy vannak olyan cigányok, akik bűncselekményeiket minden esetben nem-cigányok ellen követik el.

Épp ezért, ahogy a fenti kis felsorolásból is kiviláglik, a cigánybűnöző pont ugyanabba a kategóriába esik, mint a rasszista, tehát ellene a liberálisoknak ugyanolyan fröcsögő szájjal kéne támadni, mint a rasszisták ellen. Mégsem teszik. Miért? Mert a legtöbb liberálisnak fogalma sincs a liberalizmus néhány fontos sajátosságáról, csak a TV-ben hallotta, hogy a cigányokat (melegeket, zsidókat, stb.) elnyomja a szemét többség, ezért azokat minden eszközzel támogatni kell. Ja, és a velük kapcsolatos nyilatkozatokban el kell határolódni a szemét elnyomó többségtől, vagyis már a semleges nyilatkozat is megengedhetetlen -> aki nem liberális, az náci. A vasárnapi liberálisoknak csak annyi jön le az egészből, hogy a szegény ártatlan cigányokat védeni kell körömszakadtukig. Ha kicsit objektívebben vizsgálnák a körülményeket, rácsodálkozhatnának egy-két dologra.

2. Kivel van a baj?

A tipikus szuicid-liberalista válasz, hogy a cigányokkal semmi baj nincs, a probléma egyetlen okai a rasszisták. Namármost. A világ tele van különböző kisebbségekkel. Vannak sárgák, melegek, bélyeggyűjtők, keresztények, cigányok, nekrofilek, satöbbi. Ha valaki rasszista (=hisz a saját rasszának fensőbbrendűségében), akkor nyilván minden más emberi fajtát lenéz. Érdekes módon Mo-n leginkább csak a cigányokkal van baj. Ez egy jó jel arra, hogy aki szerint van baj a cigánybűnözéssel, de egyébként semmi baja a négerekkel, kínaiakkal, az valójában nem rasszista ember.

Ide tartozik még a szintén nagyon "népszerű" börtönstatisztikák kérdése. Nyilvánvaló, hogy egyértelmű számadatok birtokában nem lehetne kétségbe vonni a probléma létezését, ezért a liberálisok első dolga a statisztikák betiltása volt. Hogy ezzel csak a tisztánlátást tették lehetetlenné, azt hiszem egyértelmű. Jelenkori számadatok híján az ember két dologhoz fordulhat: a régebbi statisztikákhoz és a börtönviselt ill. börtönben járt emberek szubjektív (de pártatlan) véleményéhez. A legutóbbi hivatalos adatok kábé 10 évesek, és pontosan azt támasztják alá, amit a börtönbenjártak véleménye, azaz: a börtönben a cigányok a lakosságban elfoglalt arányaikhoz képest felülreprezentáltak. Magyarán szólva valami nincs rendben a cigányság körül, és ennek nem a rasszisták az okai, hiszen az egyik legvadabb rasszistaként számontartott Tomcat sem juttatott személyesen börtönbe egyetlen cigányt sem. Ha egy cigány bűnt követ el, magyarázhatja azt a szegénységgel vagy bármi mással, de végsősoron csak magát okolhatja a tényleges bűnelkövetés miatt. Van a világon számtalan kisebbség, ami a cigányokét messze meghaladó szegénységben él, mégsem válik a bűnözés melegágyává.

3. El kell tudnunk különíteni gondolatban a problémát az okoktól és a megoldásoktól. Nem kell nekünk a cigányságot kollektíve elítélnünk vagy hibáztatnunk ahhoz, hogy kimondhassuk, létezik velük kapcsolatos probléma. Először tisztázni kell a jelenlegi helyzetet, és utána teljes erővel az okok felkutatása felé lehet fordulni. A szuicid-liberalista megoldás, hogy a probléma létét tagadva fejüket a homokba dugják, nem vezet sehová. Nem lehet lerasszistázni valakit azért, mert tényeket vizsgál, és okokat, megoldásokat keres. Nyilvánvaló, hogy a cigányok nehéz helyzetben vannak Mo-n, de ezen csak akkor tudunk hatásosan javítani, ha nem próbáljuk álszent módon a felelősség egészét a többségi társadalom nyakába varrni.

4. A cigánybűnözés kérdését távol kéne tartani az aktuálpolitikától. Kontraproduktív, ahogyan a jobb- és baloldal egymást csapkodja a cigányokkal. Miközben a "liberálbolsevik" és "fasiszta" kiabálás zajlik, a cigányok (és magyarok) helyzete fikarcnyit sem javul. Jelenleg a cigányok csak "muníció" a politikai pártok számára, amivel egymásra lehet tüzelni. Objektív és elfogulatlan vizsgálatokra lenne szükség, amiből már eleve kizárnak minden "érintett" felet a Jobbiktól a Szadeszig.

2 komment · 1 trackback

Címkék: politika cigány


A bejegyzés trackback címe:

https://gond.blog.hu/api/trackback/id/tr543644

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: dibujos de navidad para imprimir 2017.11.17. 17:15:09

Ha meghívnál egy sörre... - Sörgeek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legon 2008.05.12. 00:41:46

Aki bűnt követ el az a törvények szerint meg is kapja méltó büntetését. Cigánybűnözés ?=cigánybünhődés.
Mi is itt a valós probléma?

Dean 2008.05.15. 17:52:22

A valós probléma egyik része, hogy nem kapják meg a "méltó" büntetésüket, mert a bíróságon kijátsszák a cigánykártyát, és legtöbbször röhögve távoznak;
másik része, hogy egyre több cigány követ el egyre több bűnt, egyre több magyar ember rovására, tehát valami gond van - erről beszélni viszont tilos.
süti beállítások módosítása